Hemoglobina, një proteinë e pasur me hekur, është një komponent thelbësor për të jetuar një jetë të shëndetshme.Kur trupit i mungojnë mjaftueshëm qeliza të kuqe të gjakut ose hemoglobine të shëndetshme, kjo çon në një gjendje shëndetësore të njohur si anemi. Anemia shoqërohet me gulçim, lodhje, dhimbje koke, oreks të dobët, rrahje të shpejta të zemrës dhe marramendje.
Për të përballuar një gjendje të tillë shëndetësore, është i domosdoshëm përmirësimi i niveleve të hemoglobinës në trup. Ju mund ta bëni këtë duke shtuar lëngun e panxharit në dietën tuaj. Lëngu i panxharit është i ngarkuar me mineralin e hekurit, mineraleve të tjera të dobishme dhe vitaminave. Kjo perime e mrekullueshme është shumë e dobishme për njerëzit që vuajnë nga anemia.
Lëngu i panxharit është një burim i shkëlqyer i hekurit dhe vitaminës C, e cila konsiderohet e mirë për aneminë. Ndërsa, gjethet e panxharit janë të dobishme për sëmundjet e shpretkës dhe të mëlçisë. Kuptohet se ka veprim pastrues dhe dietik.
Panxhari ndihmon në riparimin dhe riaktivizimin e qelizave të kuqe të gjakut në trup, gjë që rrit më tej furnizimin me oksigjen në të gjitha pjesët e trupit. Një nga mënyrat më të mira për të konsumuar panxharin për anemi është ta keni atë në formë lëngu. Lëngu i panxharit është një ilaç i shëndetshëm që mund të bëjë mrekulli për shëndetin tuaj të përgjithshëm.
Panxhari dhe karotat bëjnë një çift të bukur dhe ky kombinim është mjaft i dobishëm për ata që vuajnë nga anemia pasi ndihmon në rritjen e niveleve të hekurit në mënyrë natyrale. Mund t’i shtoni edhe portokalle të ëmbla pasi do t’ju ndihmojë të merrni një dozë të dyfishtë të vitaminës C.
Diskutime rreth kësaj post