Nëse jeni duke kërkuar për një diçka të shëndetshme për të ngrënë gjatë ditës me një përmbajtje shumë të ulët kripë dhe sheqeri, atëherë arrat janë zgjidhja ideale. Përmbajnë magnez, fosfor, vitaminë B6, yndyrna omega-3 dhe hekur.
Acidet yndyrore mono të pangopura dhe të pangopura që gjenden në arra ulin nivelet e kolesterolit dhe triglicerideve. Kjo, nga ana tjetër zvogëlon shanset për sëmundje kardiovaskulare, goditjeve në tru dhe sulmit në zemër.
Rregullon peshën
Një studim i botuar në American Journal of Clinical Nutrition zbuloi se gratë që hanin rrallë arra kishin më shumë gjasa të shtonin peshë gjatë një periudhe 8-vjeçare sesa ato që hanin arra dy ose më shumë herë në javë. Përveç kësaj, provat kanë treguar se dietat që përmbajnë arra kanë më shumë gjasa për të humbur peshë.
Forcon kockat
Arrat kanë një përmbajtje të lartë të elementëve gjurmë të bakrit, të nevojshëm për mirëmbajtjen e kolagjenit dhe elastinës, përbërësit kryesorë të qelizave dhe rinovimin e indeve në trup. Mungesa e bakrit është shoqëruar me densitet më të ulët të kockave dhe një shans më të lartë të zhvillimit të osteoporozës.
Diskutime rreth kësaj post