A e dini mënyrën më të mirë për të përgatitur kafenë në shtëpi? Nutricionistja Lisa Richards këshillon se është mirë të pini kafe të bërë në shtëpi pa sheqer dhe qumësht të shtuar. Sipas saj, vetëm në këtë mënyrë nuk do të merrni kaloritë e panevojshme.
Por truku i saj i veçantë është t’i shtojë kafesë një herë në ditë pak kanellë. Liza thotë se ka zbuluar në një shembull personal se sa e fuqishme është kafeja në kombinim me kanellën. Domethënë, çdo mëngjes ajo i shtonte pijes së saj të preferuar nga një lugë çaji nga kjo erëz.
Brenda një muaji, ajo vuri re një ndryshim të rëndësishëm në peshë. Ajo ka arritur të humbasë 4 kilogramë dhe të heqë qafe dhjamin që kishte prej vitesh në stomak. “Kanalla stimulon termogjenezën në trup”, shpjegon Richards, “dhe çon në shkrirjen e depozitave të yndyrës”.
“Është një proces i ngrohjes së trupit dhe mund të bëjë që ne të djegim më shumë kalori. Përveç kësaj, kanella është një opsion natyral për stimulimin e termogjenezës dhe sigurisht është një zgjedhje më e mirë se suplementet e ndryshëm që mund të bëjnë të njëjtën gjë”, shpjegon ajo.
Ai gjithashtu thekson se ky nuk është një ilaç magjik dhe se rezultatet nuk do të jenë të dukshme pa korrigjimin e dietës dhe aktivitetin fizik.
Diskutime rreth kësaj post