Shumë njerëz pinë lëng portokalli çdo ditë, së bashku me disa vezë në mëngjes dhe ata ndihen mirë duke ditur që pija e tyre e mëngjesit e zgjedhur është e mbushur me vitamina, lëndë ushqyese dhe antioksidantë. Shumë mund të supozojnë se, meqë kjo pije freskuese e agrumeve bëhet duke shtypur portokalle, duhet të jetë mirë për ju, apo jo?
Epo, kjo shpesh është subjekt i vëzhgimit shkencor, pasi po, ekzagjerohet me përfitime … por gjithashtu ka një përmbajtje jashtëzakonisht të lartë të sheqerit. Më poshte shihni disa anë negative të lëngut të portokallit.
Ju bën të shtoni në peshë: Pirja e lëngut të portokallit është sigurisht e këndshme, por konsumimi i sasive të tepërta në fakt mund të bëjë që ju të merrni kilogramë të tepërt.
Rrit mundësinë për tu prekur nga diabeti i tipit 2: Kur bëhet fjalë për raportin e rrezikut për zhvillimin e diabetit të tipit 2, “lëngu i portokallit i ëmbëlsuar me sheqer” është një JO e madhe, ndërsa lëngu i frutave 100 për qind nuk konsiderohet të jetë aq fajtor, sipas studimit.
Mund të keni djegie zemre herë pas here: Nëse keni tendencë të vuani nga urthi, duhet të mos pini shumë lëng portokalli pasi shkakton disa simptoma të pakëndshme të ezofagut dhe tretjes.
Të tjerat janë vetëm të mira që ju vijnë nga ky lëng por di gjithmonë nuk duhet tepruar me asnjë ushqim.
Diskutime rreth kësaj post