Orizi është një drithë shumë e tretshme, është në gjendje të rregullojë florën e zorrëve dhe rekomandohet shumë kur vuan nga çrregullime gastrointestinale.
Prandaj orizi është shumë i dobishëm për ata që vuajnë nga hipertensioni, por edhe për ata që luftojnë çdo ditë kundër papërsosmërive të tilla si celuliti.
Orizi është një ushqim shumë i tretshëm dhe kjo është arsyeja pse rekomandohet gjatë dietës, pikërisht sepse na jep një ndjenjë të ngopjes që nuk ju shton në peshë.
Sot ne duam të ofrojmë një dietë të shëndetshme dhe të ekuilibruar bazuar në oriz që do t’ju ndihmojë të humbni peshën, por mbi të gjitha do t’ju japë një udhëzim në mënyrën se si duhet të keni dietën tuaj të përditshme në mënyrë që të mbani peshën tuaj dhe të mos fitoni peshë pas diete.
Kjo dietë në fakt mund të përsëritet shpesh gjatë vitit sepse është një shembull i të ushqyerit të shëndetshëm, gjëja e vetme që duhet të bëni është të alternoni pasta dhe oriz pa ekzagjeruar me sasi.
Dieta e Orizit
E hënë
Mëngjesi: një gotë qumështi, një fëtë buke shumë të thekur, siç quhet ndryshe të biskotuar, me pak marmalatë, një frut.
E martë
Mëngjesi: një gotë qumësht ose çaj me mjaltë, 3 biskota të tëra, një frut.
Paraditja: fruta të freskëta.
Dreka: 200 g fileto merculi, 1 patate e zier, sallatë të përzier, 1 galetë me oriz.
Pasditja: një kos me yndyrë të ulët.
Darka: 50 g oriz ngjyrë kafe, një vezë të zier, sallatë të përzier.
E mërkurë
Mëngjesi: një çaj me mjaltë ose një gotë qumështi, çereali integrale dhe fruta.
Paraditja: kos me yndyrë të ulët.
Dreka: 150 g gjoks gjeli i pjekur në skarë, 200 spinaq të zier të kalitur me vaj dhe limon, një galetë me oriz.
Pasditja: fruta të freskëta.
Darka: supë perimesh, 50 g djathë ricotta, një galetë me oriz.
E enjte
Mëngjesi: një filxhan çaj me mjaltë ose një gotë qumështi, një fetë buke shumë e thekur, e biskotuar me pak marmalatë, një frut.
Paraditja: fruta të freskëta.
Dreka: 60 g ricotta, sallatë të përzier, 2 galeta oriz.
Pasditja: kos me yndyrë të ulët.
Darka: 80 g oriz në formë rizotoje shumë të lehtë, 50 g proshutë e thatë.
E premte
Mëngjesi: një gotë qumështi ose një filxhan çaji, 3 biskota me miell dhe një frut.
Paraditja: kos me yndyrë të ulët.
Dreka: 2 vezë të ziera, sallatë të përzier, 2 galeta orizi.
Pasditja: fruta të freskëta.
Darka: 80 g oriz kaf me karkaleca, sallatë të përzier.
E shtunë
Mëngjesi: një filxhan çaji ose një gotë qumështi, një fetë buke shumë të thekur, të biskotuar, të lyer me pak marmalatë, një frut.
Paraditja: fruta të freskëta.
Dreka: 80 g oriz ngjyrë kafe me kungull të njomë, speca të pjekur.
Pasditja: kos me yndyrë të ulët.
Darka: supë me perime, 100g proshutë e papërpunuar.
E diel
Mëngjesi: një gotë qumësht ose një filxhan çaj me mjaltë, 3 biskota dhe një frut.
Paraditja: kos me yndyrë të ulët.
Dreka: 60 g oriz me shafran, 50 g proshutë e papërpunuar, sallatë e përzier.
Pasditja: fruta të freskëta.
Darka: supë me perime, sallatë të përzier.
Paraditja: Kos me yndyrë të ulët.
Dreka: 60 g oriz i zier, 2 feta kastravec; 200 g gjoks pule i pjekur, sallatë të përzier.
Pasditja: Një frut.
Darka: 200 g salmon të avulluar, brokoli të zier me avull, një galetë me oriz.
Diskutime rreth kësaj post